Samenwerkingen / links

Via het CSA-netwerk staan we in verbinding met alle andere CSA-bedrijven in het land. JE vind er ook als consument uitgebreide info over Community Supported Agriculture
http://www.csa-netwerk.be

Topchef Seppe Nobels belt ons ‘s vrijdags om te zien wat we in de aanbieding hebben de volgende week en past zijn weekmenu in Graanmarkt 13 hieraan aan.

Ook Loes&Krikke, Mico’& Jon, Dome, Dome sur mer, Veranda, Bun, The Butchers Son,

Pastaficio Marie, Sail&Anchor, Schnitzel, Boefout, en `t Bos werken met onze groenten

Van Els en Jelle van Plukhof (Wiekevorst) kopen we kleinfruit, bij Busschots (Koningshooikt) appelen en peren tot onze eigen bomen en struiken genoeg opbrengst geven en waar nodig vullen we ons groenteaanbod aan met groenten van de collega`s van Akelei (Schriek)

 

Rudy Vermeer van Puur Landelijk is onze numero uno leverancier van bronzen gereedschap en natuurlijke hulpstoffen en teelt aardappelen en pompoenen voor ons omdat wij daar niet genoeg plaats voor hebben. Ook het speltmeel in ons winkeltje komt van hem.
http://www.puur-landelijk.be

Met Bram en Charlotte (bio geiten- en schapenmelkbedrijf Donkenhoeve in Houtvenne op twee km van onze boerderij) werken we samen op allerlei vlakken : wij zaaien groenbemesting die kan dienen als veevoeder voor hen en krijgen er mest voor in de plaats, wij gaan al eens helpen met melken terwijl Bram ons bijstaat met zijn expertise  en we smeden plannen om samen te werken voor de verwerking en directe verkoop van hun melk en secundaire vleesproductie.

Bram
boer Bram

Onze belangrijkste zaadleverancier : http://www.bingenheimersaatgut.de/

Bij buurman Dirk van plantencentrum Exotica kweken we onze tomaten en andere warmteminnende plantjes op, kan je allerlei eetbare exotische planten kopen voor in je veranda of venstebank en oogsten we lokale kiwi’s, perzikken, nectarines, citroenen, ananasguava’s… om te verkopen in ons buurtkraam.
http://www.plantencentrumexotica.be

Diderik Clarebout van voedselbos De Woudezel bij Diksmuide heeft het zotste kleinfruit! Hij levert onze bessenstruiken.

 

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: