Samenwerkingen / links

Via het CSA-netwerk staan we in verbinding met alle andere CSA-bedrijven in het land. JE vind er ook als consument uitgebreide info over Community Supported Agriculture
http://www.csa-netwerk.be

Meer dan de helft van onze groenten leveren we aan restaurants in Antwerpen : Graanmarkt 13, Loes&Krikke, Mico’& Jon, Dome, Dome sur mer, Veranda, Bun, Arrikiiati, Pastaficio Marie, Restaurant Jacqueline (Boechout), Schnitzel, Asur, Sail&Anchor, Boefout, en `t Bos werken met onze groenten

Toen, tijdens de corona-lockdown, de vraag van de restaurants stil viel zetten we een succesvolle samenwerking op met The Foodhub in Leuven. Deze biologische voedingswinkel nieuwe stijl onderhoud duurzame, rechtstreekse relaties met zijn klanten.

Van Els en Jelle van Plukhof (Wiekevorst) kopen we kleinfruit, bij Busschots (Koningshooikt) appelen en peren tot onze eigen bomen en struiken genoeg opbrengst geven en waar nodig vullen we ons groenteaanbod aan met groenten van onze collega Christophe Coeck (bio, onverwarmde glazen serres in het naburige Ramsel) en de collega`s van Akelei (Schriek)

 

Rudy Vermeer van Puur Landelijk is onze numero uno leverancier van bronzen gereedschap en natuurlijke hulpstoffen en teelt aardappelen en pompoenen voor ons omdat wij daar niet genoeg plaats voor hebben. Ook het speltmeel in ons winkeltje komt van hem.
http://www.puur-landelijk.be

Met Bram en Charlotte (bio geiten- en schapenmelkbedrijf Donkenhoeve in Houtvenne op twee km van onze boerderij) werken we samen op allerlei vlakken : wij zaaien groenbemesting die kan dienen als veevoeder voor hen en krijgen er mest voor in de plaats, wij gaan al eens helpen met melken terwijl Bram ons bijstaat met zijn expertise  en we smeden plannen om samen te werken voor de verwerking en directe verkoop van hun melk en secundaire vleesproductie.

Bram
boer Bram

Onze belangrijkste zaadleverancier : http://www.bingenheimersaatgut.de/

Bij buurman Dirk van plantencentrum Exotica kweken we onze tomaten en andere warmteminnende plantjes op, kan je allerlei eetbare exotische planten kopen voor in je veranda of venstebank en oogsten we lokale kiwi’s, perzikken, nectarines, citroenen, ananasguava’s… om te verkopen in ons buurtkraam.
http://www.plantencentrumexotica.be

Diderik Clarebout van voedselbos De Woudezel bij Diksmuide heeft het zotste kleinfruit! Hij levert onze bessenstruiken.

 

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: