De Boerderij

Ons bedrijf is in 2015 opgericht zonder vaste locatie. Na het wegvallen van de oorspronkelijke pachtovereenkomst teelden wij drie seizoenen op drie verschillende locaties tot onze huidige, prachtige locatie als bij wonder op ons pad kwam.  Een kempense langgevel-keuterboerderij uit de jaren 50 met oude boomgaard, stukje productie-dennenbos en een 3,5 ha landbouwgrond, reeds 15 jaar in onbruik. Het huis werd verhuurd en de landbouwgrond verpacht voor maisteelt. Bos en boomgaard waren een bramenjungle geworden.

Na tweeenhalf jaar opkuisen en het maisveld weer omvormen tot een divers productiegeheel ontdekten we meer en meer het ontwerp van wijlen boer Fons en de eigenheid die deze plek, los van onze inbreng, heeft en vonden dat de boerderij een naam moest krijgen, los van onze, ietwat rebelse, bedrijfsnaam Onslogischvoedsel.

Gelegen in de Peerdsdonkendreef kozen we voor PEERDSDONKENHOF.

dav

Naast het kleinschalige duurzame landbouwproject herbergt het Peerdsdonkenhof achter de oude karrepoort ons boerderijwinkeltje en achter het langgevelgebouw herbouwen we momenteel de open hollandse schuur die Fons in de jaren 50 met zijn eigen handen bouwde maar die helaas in 2019 instortte. Uiteraard als overdekte werkruimte voor ons groentebedrijf en onderkomen voor onze dieren, maar ook als ontmoetingsruimte voor de gemeenschap die we opbouwen rond de boerderij. Een plek voor worshops, samen verwerken, een babbelcafeetje af en toe… maar ook voor het ontvangen van schoolgroepen en faciliteren voor educatieve- en belevingsactiviteiten.

We hopen dat meer en meer mensen zich hier thuis kunnen voelen en we deze plek samen tot een levendige voedselbron kunnen maken. WELKOM!

dav
dav

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: