Wie wat waar

ole&maaike2
foto door Astrid Agemans voor Landwijzer

Bekijk ons bedrijf in dit filmpje

Wij zijn Ole en Maaike en wij bezielen het ecologisch voedselproductiebedrijfje Onslogischvoedsel op onze boerderij Peerdsdonkenhof in Booischot ( Heist-op-den-berg)

Onze visie :

We gaan voor een landbouwmodel dat kan blijven bestaan :
Met weinig externe input van grondstoffen door een goed bodembeheer, een goede balans tussen plantaardige en dierlijke productie, gesloten kringlopen en voldoende biomassa binnen het bedrijf.
Met een zeer diverse productie om occasionele mindere opbrengsten te bufferen en om in korte keten al het product afgezet te krijgen aan een zo klein mogelijke groep klanten. Op deze manier kan de (handen)arbeid eerlijk vergoed worden en hoeven er geen compromissen gesloten te worden in de kwaliteit van het product of de duurzaamheid van de productiemethoden.

Wat produceren we :

In de eerste plaats groenten, bijna alles wat je in dit klimaat kan telen.
Fruit is in aantocht, kleinfruit hebben we nu reeds in kleine hoeveelheden, groter fruit en noten volgen als de bomen groter zijn.
Een beetje graan en eieren.
We werken ook nauw samen met Bram en Charlotte van De Donkenhoeve (bio geiten- en schapenmelkbedrijf 2 km hiervandaan) in Houtvenne, op bedrijfsniveau voor bemesting en arbeid maar ook voor de afzet van kaas en, af en toe, vlees.

We leveren aan restaurants (zie onder tabblad Samenwerkingen) en aan particulieren via CSA-oogstaandelen en ons winkeltje.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: