Lekkers voor later : zomer = inmaaktijd

Er is zo veel lekkers nu, tomaten, courgetten, komkommer en augurk, aubergine, verse look en uien, kruiden… ze zijn nu op zijn lekkerst en in een natuurlijk, lokaal voedselsysteem zijn ze er niet in de winter.

Wie wil er nu niet al dat moois proberen vangen in een potje om op een grijze dag aan de andere kant van het jaar een saaie wintergroentengerecht mee op te fleuren?

Maar we zijn een beetje vergeten hoe dat moet en daarom organiseren wij een paar inmaakworkshops om het te leren en, de mogelijkheid om hier op de boerderij samen te komen verwerken als je dat niet graag alleen doet in je eigen keuken.

data en info hieronder, maar eerst wat inspiratiefoto´s :

Lekkers-voor-later-inmaakworkshops :

Zaterdagnamiddag 29/7, 5/8 en 12/8 tussen 14 en 16u
We verwerken de zomerovervloed tot heerlijke conserven en jij mag erbij zijn, kijken, luisteren, helpen en vooral alle kennis hierover uit Maaike´s hoofd vragen.
Meebrengen : snijplank, mesje en enkele kleine bokaaltjes met schroefdeksel.
Bijdrage : 10 euro (excl drank), cash te betalen ter plaatse.
´LIKE´ dit evenement op facebook ( https://fb.me/e/37LZpeDYM ) om op de hoogte te blijven van welke groenten en fruit we in welke editie verwerken, dat is nu nog wat te vroeg om te zeggen.

Samen verwerken ?

Dat kan tijdens DE SOEPSTEEN, ons samenkookinitiatief op woensdagvoormiddag. Meer info vind je onder ´AGENDA´ hierboven. Wil je specifiek komen om te verwerken, alleen of met vrienden, bel dan even Maaike om af te stemmen : 0478 47 05 42

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑