Nieuwsbrief week 19

IMG_1260

Deze week oogsten we :

Venkel
Meiraapjes
Peterselie
Spinazie
Pijpajuin
Rucola
en Cime di Rapa (een pittige mosterdbladkool)

Het venkelloof kan je gebruiken in soep of meestoven met de venkelknol maar ik maak er ook graag pesto van, ik vind de look en parmezan een goed tegengewicht tegen de zoetigheid van de venkel.
De cime di rapa is een van de pikantste in de familie van de bladkolen (mizuna’s, mosterdblad, raapsteeltjes, chinese bladgroenten) en kan op dezelfde manieren als zijn broertjes gegeten worden : als salade, op een boterham met kaas, in soep (gemixt zoals spinaziesoep of in een oosterse soep met koriander, noedels, chinese kruiden…), fijngehakt onder de patatjes of kort gewokt of gestoofd. In warme bereidingen gaat de grootste pikantigheid eraf, wat een voordeel kan zijn, zeker met kinderen.
Meiraapjes zijn, na radijsjes, de eerste ‘vastere’ groente in de lente. Hoe ik een maand geleden ook snakte naar verse groene blaadjes, en hoe hard ze mij nog steeds smaken, die ‘vastere’ groente is ook weer welkom. Je kan ze gewoon rauw eten, in fijne plakjes en rechtsreeks in de mond, of fijngesneden in een gemengde salade. Je kan ze natuurlijk ook stoven, wokken of verwerken in een ovenschotel of stoofpotje. Ik eet er vaak een als een appel uit het vuistje als tussendoortje op het veld.
Laat het smaken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: