Groentepakketten

Voor particuliere klanten zijn wij in de eerste plaats een CSA-bedrijf. In Community Supported Agriculture (CSA) ofte, landbouw ondersteund door de gemeenschap, engageren klanten zich om een heel seizoen de oogst af te nemen door het kopen van een oogstaandeel

Je kan zo’n oogstaandeel kopen in het begin van het jaar en dan krijg je gedurende het hele seizoen, van april tot december jouw wekelijks aandeel van onze oogst in de vorm van een groentepakket. Deelnemers (oogstaandeelhouders) krijgen een wekelijkse mail met nieuws van het veld, delen de voorspoed en tegenslagen met de boer en worden vooral verrast met de diversiteit van waarlijk seizoensgebonden groenten en dit voor minder dan 2€ per dag voor één à twee personen (kleinste aandeel). Voordeel voor de boer is dat hij op deze manier precies weet hoeveel hij moet zaaien en oogsten wat verliezen minimaliseert waardoor deze ook weer niet moeten doorgerekend worden in de prijs.

Een oogstaandeel kopen is dus de voordeligste en meest verantwoorde manier om jezelf van duurzame, kwalitatieve groenten te voorzien en actief mee te werken aan een duurzamere landbouw.

Je komt je pakket halen op een vaste dag in de week in ons boerderijwinkeltje waar je, naast de groenten ook nog biologische droge voeding en seizoensfruit kan krijgen.

We hebben 3 formules

500€/seizoen (klein aandeel)
800€/seizoen (medium aandeel)
1200€/seizoen (groot aandeel)

Het is niet gemakkelijk om te zeggen hoeveel groenten dit zijn omdat het aanbod door het seizoen niet helemaal gelijk is (in het voorjaar moet het wat op gang komen) en omdat er heel grote verschillen zijn in hoeveel groenten mensen eten. We hebben koppels die een klein aandeel niet opkrijgen in een week en mensen die alleen zijn en met gemak een medium aandeel opeten, om even de extremen te noemen maar gemiddeld genomen is een klein aandeel voor één persoon die iedere dag groenten eet of een koppel dat niet iedere dag kookt en een medium voor twee personen met eventueel één of twee kinderen als die laatsten niet veel eten. Een groot pakket is eerder voor een gezin met enkele goed etende kinderen.
Weet dat er altijd mogelijkheid is om groenten bij te kopen of te upgraden naar een groter aandeel.

Info over inschrijven en een aantal variaties op het aandeel (enkel schooljaar of levering in Antwerpen of een proefmaand) vind je hier

Op deze manier heb je het meest verse en meest diverse groentenaanbod mogelijk.
Beetje onzeker over het werken met de groenten van de week? We proberen iedere week een nieuwsbrief te voorzien met bereidingstips voor de minst bekende groenten, tijdens de afhaalmomenten mag je zo veel vragen stellen als je wil en er is ook nog altijd de groentenwijzer op de website van onze collega’s van de Wassende Maan waar we graag naar verwijzen.

pakketten

 

Volg ons op facebook voor nieuwtjes en infomomenten  : facebook.com/onslogischvoedsel

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: