Tomatenproject 2016

tomaten

Laat een wereld voor jullie opengaan en ontdek de ongelooflijke variëteit aan tomatensoorten hier bij ons.
De tomaat is een groente of moeten we zeggen een fruit, dat bij vele mensen toch een apart gevoel oproept. Zomers, zoet, mooi,..
Het heeft net dat tikkeltje meer dan andere groenten. De opkweek en het onderhoud van de planten vragen eveneens meer tijd en verzorging. Daarom hebben sommigen een voorliefde voor deze lekkere vrucht.
Uit de meer dan 1000 soorten hebben wij er 51 uitgekozen die een mooi beeld geven van de eindeloze variatie onder de tomatensoorten.
Van zoet naar zuur, van rood naar blauwig en gestreept rood- zwart, ongelooflijk sappig of een stevige vleestomaat, eetbaar uit de hand of ideaal voor sauzen of chutney’s, een geribde huid of een zo zacht als die van een perzik.
Voor ons heeft de tomaat dat tikkeltje meer en dat zullen jullie merken.
“Project tomaat” belooft een lekker, gevarieërd tomatenjaar op te leveren en we nodigen jullie uit om samen met ons deze zomer op ontdekking te gaan en jullie smaakpapillen en ogen de kost te geven bij zoveel lekkers.

Veel genot!

De tomatenplantjes zijn geteeld op boer Ole’s wijze :
in biologische potgrond van Biokultura,
‘bijgekruid’ met lavameel en mycorrhiza
voor zo vitaal mogelijke planten.
1,75€ /stuk

Ons Logisch Voedsel tomaten selectie 2016 :

Special 11 voor verkoop:

 1. Black Cherry: 26 plantjes, Kersttomaat. Donker middelgrote tomaat met rijke, zoete en sappige smaak. Productief ras dat vroeg oogstbaar is.
 2. Black Plum: 35 plantjes. Pruimtomaat. Klein , donker pluimvormige vrucht. Zeer productief met een heel sappige zoete smaak.
 3. Blue Pits: 60 plantjes. Kersttomaat. Opvallend blauwe kleur, heel aromatisch en vroeg productief. Geeft je bord een speciale tint.
 4. Black Berry: (S) , 25 plantjes. Donkere kersttomaat met een zwart paarse kleur. Zoet met rijke druifachtige smaak.
 5. Teguiciocalpa: (+) , 22 plantjes. Speciale vorm en kleur. Situeert zich tussen kersttomaat en vleestomaat. Iedere tomaat heeft een uniek karakter. Heeft een zurige tint en is dus zeer geschikt voor sauzen en inmaken.
 6. Chocolate: 25 plantjes. Pruimtomaat. Prachtige kleur. Zacht vruchtvlees, weinig sappig, met een milde zoete kruidih-ge smaak. Populair in Honduras, waar ze van afkomstig is.
 7. Elbe Orange: 22 plantjes. Genoemd naar de Duitse rivier de Elbe. Pruim- trostomaat. Weelderige plant. De vrucht is vooral geschikt voor koude bereidingen.
 8. Caro Rich: 29 plantjes. Pruimtomaat. Oranje kleur. Dikwandig vruchtvlees en geeft een goede opbrengst. Deze soort heeft een merkbaar hoger caroteengehalte dan andere tomatensoorten.
 9. Trefle du Togo: (+) , 70 plantjes. Vleestomaat. Vruchtjes van 3 cm. Afkomstig uit West-Afrika. Licht zoet aromatisch met zacht sappig vruchtvlees.
 10. Peche Blanche: (S) , 48 plantjes. Pruimtomaat. Vruchtjes hebben wit-groene kleur en zijn 4 cm. De vruchtheid is zacht zoals die van perzik.
 11. Prune vert: 50 plantjes. Kersttomaat. De kleur is een mix van verschillende groene kleuren. De smaak is aangenaam zoet en de palnt heeft een goede opbrengst.

Op verzoek kunnen wij u een pdf doorsturen met de volledige lijst van variëteiten die we telen en foto’s. Stuur ons gewoon een e-mailtje.

 

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: