Kruyck boter Hoef

De ‘Kruyck boter Hoef’ is de boerderij van collega boerin Ioana Simionescu en haar man Marc Koninckx in Koningshooikt (Lier) waar wij met Onslogischvoedsel wonen en werken.

Op de Kruyck boter Hoef gaan duurzame voedselproductie (biogarantie) en het stimuleren van de biodiversiteit hand in hand.

De groenteteelt, fruitteelt (in opbouw), ecologische snijbloemen en productie van eieren en in de toekomst ook vlees van kippen en schapen zijn omkaderd door gemengde heggen van inheemse struiken die voedsel en schuilplaats voorzien voor vogels, insecten en andere kleine dieren, een faunaweide en insectenbuffetten. Het onderhoud van de niet-beteelde delen gebeurd door begrazing met schapen, kippen en kalkoenen en in het centrale productieperceel wisselen de bedden met eenjarige teelten (vnl groenten) af met stroken met meerjarige voedselgewassen als noten, hoogstamfruit, kleinfruit en vaste kruiden met de bedoeling een veerkrachtig voedselproducerend systeem te creëren volgens de technieken van  agroforestry, bio-dynamische landbouw en permacultuur.

Wij staan in voor het grootste deel van de eenjarige groenteproductie en zijn heel trots deel te mogen zijn van dit mooie project.

Wij verdelen geen groenten in de regio van de boerderij, onze afzet zit in Antwerpen stad, dus mensen uit de buurt die producten van deze hoeve willen kopen nemen best contact op met Ioana via haar website www.kraakvers.bio

 

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: