CSA-oogstaandelen

Je koopt een oogstaandeel voor het hele seizoen en krijgt wekelijks jouw deel van de oogst in de vorm van een groentepakket. Op deze manier koop je niet enkel groenten, je ondersteunt ook een boerderij, een project van duurzame voedselproductie voor de toekomst. Op de pagina ‘Wie, wat, waar’ vind je wat meer info over deze manier van werken.

Het seizoen loopt van begin april tot eind december (40 weken)
Veel csa-bedrijven werken met een zelfoogstsysteem waar de deelnemers zelf hun aandeel komen oogsten. Wij niet; wij oogsten zelf en deelnemers komen de geoogste groenten afhalen op de boerderij (of eventueel ander afhaalpunt) waar ze zelf hun pakket samenstellen uit de bakken geoogst lekkers.
Belangrijkste verschil tussen een oogstaandeel en een los groentepakket is dat een oogstaandeel echt een vast aandeel van de wekelijkse oogst is, dwz in het begin en einde van het seizoen wat minder en in het hoogseizoen wat meer. Is er eens een uitzonderlijk grote opbrengst of is er een teelt mislukt, is dit ook zichtbaar in het wekelijks oogstaandeel.
Een los groentepakket is altijd berekend op de marktwaarde van de groenten die er in zitten; het komt in een normaal of goed jaar dus meestal duurder uit

Ieder jaar in januari geven we ook infoavonden waarin we ons bedrijf en onze manier van werken laten zien, info over data zal je vinden in een bericht op de startpagina van onze website

Afhaalpunten :

Op de boerderij in Booischot, Peerdsdonkendreef 33 : woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag.
Bij voldoende vraag kan er ook een afhaalpunt in Heist-op-den-berg georganiseerd worden.

Prijzen :

500€/seizoen (klein aandeel)
800€/seizoen (medium aandeel)
1200€/seizoen (groot aandeel)
-> stuur ons een mailtje op info@onslogischvoedsel.be waarin je aangeeft welke formule je wil volgen en waar je wil afhalen en schrijf het bedrag over op onze rekening. Vanaf dan ben je deelnemer en krijg je de updates van op het veld en natuurlijk wekelijks je deel van de oogst.
rekeningnummer : BE88 3631 4573 2941
naam : Ole Deschout
mededeling : CSA2018+je naam

*hoewel het voorbetaalde bedrag in het begin van het seizoen erg belangrijk voor ons is voor het aankopen van zaai- en plantgoed en als loon in die eerste maanden waarin hard gewerkt maar nog niets geoogst of verkocht wordt, willen we niet dat dit een drempel vormt om deelnemer te worden voor mensen die het niet zo breed hebben. We staan open voor gespreide betaling, vraag ernaar.

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: