Masterclass Traditionele Hout- en Ovenbouw

Komende zomer gaat bij ons op de boerderij een bijzondere masterclass door :

Ante Corthals, meester-vakwerkbouwer die ook onze schuur bouwde en Koen Wisse, meester ovenbouwer leren u in twee weken de principes en praktijk van traditionele houtbouw (van ruwe stam tot gebouw zonder nagels of schroeven) en het bouwen van een houtgestookte broodoven.
Na die twee weken staat er effectief een oven met bakkershuis erboven!

Kijk voor het portfolio van Ante op zijn website http://www.tasketee.com

Koen is van opleiding architect en werkte in de restauratie van beschermde monumenten en in de strobalenbouw. Nadien werd hij beeldhouwer in hout en legde hij zich toe op allerhande oude ambachten, waaronder het bouwen van traditionele bakovens, vakwerk, stroleem en het smeden. Hij gaf o.a. verschillende opleidingen en workshops bij het MOT in Grimbergen.

Ervaring is niet vereist om deze workshop te volgen, wel veel goesting!
En heeft u wel ervaring, of bent zelfs schrijnwerker of bouwvakker die zich wil bekwamen in traditionele technieken, den bent u ook op het juiste adress, het is een Masterclass voor iets!

Naast de waardevolle lessen en ervaring verwennen we jullie ook met heerlijke maaltijden recht van het veld, naast jullie werkzaamheden de werking van de boerderij te zien gebeuren en genieten van het buitenleven, kamperen in onze kleine tuin, sauna, en aan de hand van de interesse van de deelnemers hier en daar een uitstapje in de streek.

Data : 3-7 en 10-14 juli 2023

Inschrijven doe je door de cursus te kopen op onze webshop. Je plaats is pas gereserveerd na betaling, opgelet, er zijn maar 13 plaatsen!
De prijs voor de kampeeraccomodatie is apart en je kiest het aantal nachten dat je wil overnachten, dit kan nog net voor of tijdens de cursus.

naar de webshop -> scroll een beetje naar beneden tot het onderdeel ´Cursus, workshop, beleving´

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: