Ervaringen van klanten

Mijn CSA-aandeel bij OnsLogischVoedsel heeft me al een hoop zorgen bespaard. Ik hoef me niet langer druk te maken over ongewenste pesticiden, plastiek verpakkingen of de transporttijd van mijn eten. Ik stap het winkeltje binnen, vul mijn mandje rijkelijk met (superdiverse) groenten, doe nog enkele afvalvrije basisaankopen (crunchy, rijst, noten, havermout, pasta,…) en ga met een gerust hart aan het koken voor de kinderen. Het is lokaal, puur natuur en je proeft het verschil in kwaliteit. Nog nooit eerder zoveel filosofie en visie op een boerderij in actie gezien. Alles wordt bewust en met respect voor de natuur aangepakt. Zelfs over de soort schop die men in de aarde steekt wordt er hier nagedacht. Op de koop toe zijn het ook nog eens sympathieke mensen met het hart op de goede plek. Hardwerkende, no-nonsense mensen die oprecht de wereld een beetje mooier en gezonder maken. Aanrader? Echt wel!

Els ( deelneemster)

ik heb het genoegen gehad om het project “Ons Logisch Voedsel” te ontdekken op een week-end markt in Heist o/d Berg zowat een jaar geleden.

Na een kennismaking op de boerderij van Ole en Maaike was ik ervan overtuigd dat deelnemen aan dit project een boeiend, spannend en vooral gezond traject zou opleveren, geleid door jonge energieke mensen met een uitzonderlijke missie.

Mijn man stond er kritisch tegenover, wellicht omdat we de controle over wat er elke week op ons bord zou komen uit handen zouden geven.

Geheel onterecht, zo geeft hij vandaag toe. Nog nooit hebben we zoveel en systematisch groenten gegeten. Nog nooit hebben we zo geëxperimenteerd met voor ons nieuwe groenten. Nog nooit hebben we zo creatief gewerkt en alles netjes opgegeten.

Boeiend om aan het einde van elke week de ijskast op te ruimen en nog een lekker soepje te maken. Boeiend om wekelijks naar de boerderij te gaan, er de kraakverse groentjes te gaan oppikken en vervolgens het menu van de week uit te puzzelen.

Kortom, “Ons Logisch Voedsel” is geheel zijn naam waard. Een warme aanrader!

Linda (deelneemster)

Advertisement

One thought on “Ervaringen van klanten

Add yours

  1. wij hebben de proef op de som genomen: Wij zijn gek van selderfrietjes uit de oven. we kochten een grote! knolselder uit de supermarkt en eentje van Maaike uit de boerderij. we sneden de frietjes en legde ze op de bakplaat. onze bakplaat met de knolselder uit de supermarkt lag helemaal vol, de bakplaat met Maaike haar knolselder voor twee derde gevuld. mooi op 180 graden. uit de knolselder van de supermarkt kwam liters water, onze frietjes werden helemaal gekookt. de knolselder van Maaike bleef knolselder, geen water te zien en de hoeveelheid reduceerde maar voor een kwartje, nog niet zelfs. na een kwartier waren de frietjes van Maaike mooi goudgeel en knapperig. de supermarkt selder veranderde in seldersoep. we hebben het water ( en dus ook de voedingsstoffen die eruit kwamen ) weggegoten. deze frietjes hebben nog een half uur moeten bakken vooraleer we het juiste resultaat hebben. en raad eens… we hadden maar een halve bakplaat over en ze waren niet zo lekker als die van Maaike haar knolselder. conclusie: we hebben minder ruimte nodig gehad, veel minder energie ( want onze oven deed er maar een kwartier over), de voedingsstoffen waren niet in de gootsteen gedropt en ze waren veel lekkerder.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: