Oogstaandelen 2019

Booischot heeft 8000 inwoners en wij zoeken nog 80 mensen die voor 2019 een oogstaandeel willen kopen. Dit gegeven inspireerde ons om een campagne op te zetten met de naam ‘de 1% van Booischot’ omdat het heel concreet is maar natuurlijk zijn mensen van Heist, Houtvenne, Begijnendijk, Westmeerbeek… ook welkom.

img_20180725_153147-137009280.jpg
oogst van de week 25 juli 2018

Nog eens alles op een rijtje :

CSA (Community Supported Agriculture) betekent dat klanten een jaarlijks oogstaandeel kunnen kopen zodat de boer een min of meer zeker loon heeft. Ze krijgen dan het hele seizoen hun aandeel van onze oogst dat ze op oogstdagen kunnen afhalen in ons boerderijwinkeltje.
Deelnemers (oogstaandeelhouders) hebben een rechtstreekse band met het veld waar hun voeding geteeld wordt, delen de voorspoed en tegenslagen met de boer en worden vooral verrast met de diversiteit van waarlijk seizoensgebonden groenten, en dit voor minder dan 2€ per dag voor één à twee personen (kleinste aandeel). Op deze manier weet de boer precies hoeveel hij moet zaaien en oogsten wat verliezen minimaliseert waardoor deze ook niet moeten doorgerekend worden in de prijs.

img_20180928_103104-23531734.jpg
oogst van de week begin september 2018

Een oogstaandeel kopen is dus de voordeligste en meest verantwoorde manier om jezelf van duurzame, kwalitatieve groenten te voorzien en actief mee te werken aan een duurzamere landbouw.

Prijzen en inschrijven :

500€/seizoen (klein aandeel)
800€/seizoen (medium aandeel)
1200€/seizoen (groot aandeel

(*onder het menu ‘inschrijven/bestellen/prijzen’ vind je ook nog de schooljaarformule.)

-> stuur ons een mailtje op info@onslogischvoedsel.be waarin je aangeeft welke formule je wil volgen en waar je wil afhalen en schrijf het bedrag over op onze rekening. Vanaf dan ben je deelnemer en krijg je de updates van op het veld en natuurlijk wekelijks je deel van de oogst.
rekeningnummer : BE88 3631 4573 2941
naam : Ole Deschout
mededeling : CSA2019+je naam

*hoewel het voorbetaalde bedrag in het begin van het seizoen erg belangrijk voor ons is voor het aankopen van zaai- en plantgoed en als loon in die eerste maanden waarin hard gewerkt maar nog weinig geoogst of verkocht wordt, willen we niet dat dit een drempel vormt om deelnemer te worden voor mensen die het niet zo breed hebben. We staan open voor gespreide betaling, vraag ernaar.1% van booischot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: