Oogst van week 26

De eerste komkommers zijn er!

IMG_1464

en courgetten!

IMG_1342

en malse busselwortels, venkel, lenteuitjes, koolrabi, diverse sla’s, peterselie…

IMG_1236

Die eerste courgetten van het seizoen eet je natuurlijk zo puur mogelijk, kort gestoofd of met grof zout, olijfolie en provencaalse kruiden onder de grill maar de courgetten blijven de komende maanden komen dus hoe meer verwerkingsmogelijkheden hoe beter. Ik experimenteerde vandaag met courgette om cake malser en smeuiger te maken zonder het ei- en vetgehalte op te krikken, met succes!

100g zwarte chocolade
100g zonnebloemolie
3 eieren ( 200g)
100g suiker
Bakpoeder voor 250g meel
250g geraspte courgette
250g bloem
100g chocoladedruppels (optioneel)

Smelt de chocolade met de zonnebloemolie, niet te warm, en voeg dan de andere ingredienten in die volgorde al kloppend toe.

Ik bakte ze in muffinvormpjes op 200°C, ongeveer een kwartier of iets meer.

Ik denk dat dit ook lekker is zonder de chocola maar met rozijntjes of de geraspte schil van een citroen of appelsien, of als hartige muffin door de suiker en de chocolade weg te laten en te vervangen door een snuif peper en zout, en pijpajuin, peterselie en verkruimelde fetakaas toe te voegen…

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑