Ons logisch krediet 3

Naast onze innoverende manier van werken op het veld en in het afzetten van onze producten zijn we ook bewust bezig met de financiering van onze activiteiten : we willen zo weinig mogelijk werken met kredieten, en als we ze nodig hebben vermijden we liefst de grote banken.

Twee jaar geleden zetten we een campagne op voor het verkrijgen van een particuliere lening voor het aankopen van tunnelserres en nog een paar andere kleine investeringen. Een 8 tal mensen leende ons samen 15000 euro via het systeem van de Winwinlening. Een formule van de Vlaamse Overheid die het gemakkelijk, officieel en veilig maakt voor sympathisanten om geld te lenen aan opstartende ondernemers. De ondernemer kan investeringen financieren aan een zeer interressante rente en de sympathisant krijgt veel meer intrest op zijn geld dan op eender welke spaarrekening plus een belastingssvoordeel én hij weet wat er met zijn geld gebeurd. Win win!

Vorig jaar deden we, na de succesvolle eerste terugbetalingsronde nog een campagne voor 15000€ om verder te investeren in vnl extra tunnelserres en bevloeingsmateriaal, deze keer kwamen we er met 3 investeerders!

Nu we onze eigen boerderij hebben dringt de aankoop van een kleine tractor voor het verlichten van de arbeid op het veld en voor het onderhoud van het terrein zich op alsook watervoorziening (waterput en reservoir+ nog wat extra bevloeiingsmateriaal), nog wat extra onderdelen voor de tunnelserres en het begin van een aanplant fruitbomen.
We zijn de begroting voor deze investeringen nog aan het opstellen maar verwachten dat dit, los van de tractor op 10 à 15000€ zal komen. De tractor hangt nog af van nieuw of tweedehands, de prijzen lopen erg uiteen.

Maar toch alvast een oproep aan alle geïnterresseerden in een positieve en duurzame belegging van hun spaargeld om zich te melden.

Alle informatie over de Winwinlening vind je hier : http://www.pmvz.eu/winwinlening

De rentevoet voor 2017 is 2%, deze rentevoet wordt jaarlijks herzien.

Een winwinlening loopt altijd over 8 jaar en wij kiezen liefst voor een jaarlijkse terugbetaling of volledige terugbetaling op het einde van die 8 jaar.

Als u geïnterresseerd bent om ons een deel van dit bedrag (of het volledige bedrag) te lenen, contacteer ons dan gerust (contactgegevens hier), dan kunnen we, indien gewenst, meer uitleg geven en de gegevens uitwisselen die we nodig hebben om de leningsakte op te maken. Deze akte wordt eenvoudig via de bovenstaande website van de overheid opgemaakt, door beide partijen ondertekend en dan wordt één exemplaar doorgestuurd naar Brussel ter registratie. De kredietgever krijgt hierna de nodige documenten voor zijn belastingsaangifte.

Wij verzorgen de volledige procedure van de (jaarlijkse) terugbetaling.

IMG_1902
Ons nieuwe veld, een beetje te groot om helemaal met de hand te bewerken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: