Een Zappho is een kruising tussen een pompoen en een courgette.
De vrucht lijkt op een pompoen maar wordt jong gegeten als een courgette, met pitten en schil. De smaak doet wat denken aan die van jonge erwten. Is de vrucht toch wat te laat afgesneden en zijn de pitten al te groot dan eet je hem wel als een pompoen.
De plant groeit als een courgetteplant en de vruchten zitten dicht rond de stam zoals courgettes maar de grote bladeren lijken dan weer meer op die van een pompoenplant.
Een hele fijne plant om te telen met grote opbrengst.

Maar, een onbekende wordt maar schoorvoetend gekocht.

Een van onze chefs vulde hem met garnalen en oosterse groenten en zette hem in de gloeiende kolen tot de binnenkant gaar en de buitenkant helemaal zwart geblakerd was om daarna lekker uit te lepelen. (foto hieronder)

Ik vulde ze deze week met gehakt en gemengde groentjes en vind ze ook heel nuttig als basis voor groentestoofpotjes en curries.

19904779_10214006138812662_1721674401_n

Advertisements