Nieuwsbrief week 22

IMG_1336

Excuses voor het laat verschijnen van deze nieuwsbrief, door het droge en warme weer hebben we de voorbije 4 dagen veel ‘s nachts gewerkt en waren ons tijdsbesef wat kwijt. Je kan nog bestellen tot 16u voor afhaling morgen of tot woensdag 16u voor afhaling op donderdag.

Deze week oogsten we :

Sla
Koolrabi
Bietjes
Boterraapjes
Spinazie
Bladpeterselie
Koriander

De koolrabi’s zijn echte voorbeeldexemplaartjes. De eerste van het seizoen moet je eigenlijk gewoon rauw eten, in fijne plakjes, eventueel met wat olijfolie en citroensap of een beetje zout en peper maar dat vind ik zelfs niet nodig. Ook de bladeren kan je gebruiken, ze hebben ongeveer de smaak en bereidingswijze van boerekool.

Vorige week waren de bietjes al aangekondigd maar bij het oogsten bleken de meeste toch nog wat te klein maar deze week zijn ze er dus helemaal! Ook dit loof kan je gebruiken. Het lijkt heel erg op snijbiet of warmoes en kan als vervanging gebruikt worden in recepten daarvoor.

De spinazie begint door te schieten (bloemen maken) door de droogte dus profiteer ervan, het is de laatste voor de zomer. De beginnende bloeistengel die je hier en daar zal aantreffen is perfect eetbaar, in China is het naar het schijnt zelfs een exclusiviteit omdat er maar één dag is waarop je die kan oogsten want eenmaal de plant echt bloeit is het niet meer lekker.

Smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: