Nieuwsbrief week 9

hèhè, wat een weertje…

Dit is een heel open veld dus onze constructies hebben grote tests ondergaan de voorbije week. Alles wat niet of niet goed vast zat waaide onherroepelijk weg, gelukkig geen ernstige schade. En greppels graven helpt!

Er werd op een stormachtige ochtend nog een vierde lammetje geboren bij de schapen van Ioana, onze partner en landeigenaar, maar deze week onder onze hoede wegens krokusvakantie. Ocharme t beestje, bijna weggewaaid, gelukkig staat het stevig op zijn pootjes, vandaag op zijn tweede dag op eigen kracht over een hooibaal gekropen om buiten te kunnen spelen 🙂

We zaaiden nog wat meer radijzen en mizuna’s (mosterdblad), plantten look en woensdag ging Maaike een camionette vol plantgoed halen bij de kwekerij. 7500 plantjes lijken meer als je het getal ziet dan als je de bakken klaar ziet staan maar het is een hele hoop. Ole vloog erin en aangezien we met dit weer niet veel anders kunnen doen dan planten in de tunnels zit meer dan de helft reeds in de grond.
Spinazie, raapsteeltjes, sla’s, mosterdblad, selder, bloemkool, rucola, venkel… de groenten die de eerste pakketten gaan vullen…
Later op het seizoen zaaien we meer zelf maar na een winterverhuis komt de voorsprong die het (biologisch) plantgoed van de kwekerij ons geeft goed uit.

Komende week hopelijk wat droger en rustiger weer…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: