Nieuwsbrief week 8

Dit is de eerste nieuwsbrief van het jaar. Tijdens het oogstseizoen, van april tot december, hopen we er wekelijks een te voorzien, tot dan gewoon enkele updates over de arbeid die reeds gebeurt voordat die eerste oogst er is.

We zijn deze winter verhuisd naar een nieuw veld dus we beginnen van nul.

Als eerste werd het land oppervlakkig omgeploegd in december zodat de gras/klaver die er stond goed kon verteren tijdens de winter. Het is niet de bedoeling om hierna nog te ploegen om het bodemleven niet te verstoren en zo de bodemvruchtbaarheid te behouden.

In januari verhuisden we onze 5 tunnelserres en kwamen er nog 3 bij, 2 van ons en één van Ioana van Kraakvers.bio waarmee we het veld delen.

De eerste helft van februari stond in het teken van in de tunnels bedden te scheppen, compost uit te rijden en die compost onder te werken.

De voorbije week werd de eerste winterpostelein, veldsla, en kropsla geplant, er werden radijzen, wortels, erwten, tuinbonen en rucola gezaaid en in de serres van onze vriend Dirk (Plantencentrum Exotica) zaaiden we de paprika’s en aubergines voor.

Ondertussen geven we info-avonden en brengen alles administratief en organisatorisch in orde voor het nieuwe seizoen, zodat we vanaf maart volledig kunnen focussen op het veld om de eerste week van de eerste oogst klaar te hebben.

Onze oogstaandelen voor 2017 zijn nog niet allemaal verkocht dus inschrijven kan nog, en promotie maken bij vrienden en familie ook 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: